suomibanner

 

Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien kunniamerkkejä annetaan isänmaan palveluksessa ansioituneille kansalaisille tunnustukseksi huomattavista siviili- ja sotilasansioista. Myös ulkomaalaisia voidaan palkita ritarikuntien kunniamerkeillä.

Etu sivuSlide show 230x304 1

Kunnian ruletti kansi low 2017 05 23Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien historiaa kirjoittavan PhD Antti Matikkalan tutkimus Kunnian ruletti – korkeimmat ulkomaalaisille 1941–1944 annetut suomalaiset kunniamerkit on ilmestynyt.

Teoksessa käsitellään yksityiskohtaisesti kaikkien mainittuina vuosina SVR:n ja SL:n suurristejä ja I luokan komentajamerkkejä sekä korkeimpia Vapaudenristin ritarikunnan kunniamerkkejä saaneiden ulkomaalaisten palkitsemisten taustat.

Ritarikuntien kotisivuilta löytyy uusittu, aihetta sivuava teema-artikkeli Miekkojen kera II.

Matikkala viimeistelee Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien historiaa, joka valmistuu joulukuussa 2017.

Lisätietoja Kunnian ruletti -teoksesta SKS:n sivuilla.

Teema

Suomen Leijonan ritarikunta 75 vuotta

SL 75v juhlaistunto Matti Porre Ritarikunta 11

  

Suomen Leijonan ritarikunta juhlisti ritarikunnan 75-vuotista toimintaa 12.9.2017.

Lue lisää...
Suomen Valkoisen Ruusun suurrististä ketjuineen

SVR SR ketj. AGK GvNRitarikuntien kunniamerkkejä annetaan ”vahvistettujen sääntöjen, vakiintuneen tavan ja kansainvälisen käytännön mukaisesti”. Tämä koskee myös Suomen korkeinta kunniamerkkiä, Suomen Valkoisen Ruusun suurristiä ketjuineen. Tasavallan presidentti ritarikuntien suurmestarina antaa suurristin ketjuineen pääasiassa vain ulkomaisille valtionpäämiehille.

Lue lisää...

Käyttöohjeita

 

Juhlapuku ja kunniamerkit (frakki)Juhlapuku ja kunniamerkit (frakki)Tumma puku ja kunniamerkitTumma puku ja kunniamerkit Sotilaspuvut ja vastaavat virkapuvutSotilaspuvut ja vastaavat virkapuvut