suomibanner

 

Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien kunniamerkkejä annetaan isänmaan palveluksessa ansioituneille kansalaisille tunnustukseksi huomattavista siviili- ja sotilasansioista. Myös ulkomaalaisia voidaan palkita ritarikuntien kunniamerkeillä.

Etu sivuSlide show 230x304 1

SVR ja SL Turun linnassa www2Turun linnaan on avattu uudistettu kunniamerkkinäyttely. Näytteillä on Suomen kattavin kunniamerkkikokoelma.

Esilinnassa sijaitsevassa Historiallisen museon raha- ja mitalikabinetissa kunniamerkkejä on Venäjän vallan loppuajalta 1897 - 1917 ja itsenäisen Suomen tasavallan ajoilta meidän päiviimme saakka.

Venäläinen kunniamerkkikokoelma on turkulaisen konsuli Eric Oscar Wikeströmin kokoama, joka lahjoitettiin museolle vuonna 1969. Suomen kokoelma on Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien hallituksen kokoelma, joka alun perin koottiin omaa kunniamerkkimuseota varten Helsingissä, joka ei kuitenkaan toteutunut. Kokoelma tallennettiin Historialliselle museolle vuonna 1972 ja on täydennetty Vapaudenristin ritarikunnan hallituksen talletuksella.

Kunniamerkit on asetettu esille esimerkillisen havainnollisesti. Ilmi käy esimerkiksi, miten kunniamerkit suhteutuvat toisiinsa omassa arvojärjestyksessään.Ritarikuntalaitoksessa käytössä olleita erikoisempia esineitä ei myöskään olen unohdettu.


Näyttely kuuluu Turun linnan pysyviin näyttelyihin ja on avattu yleisölle toukokuussa 2016. Lisätietoa näyttelyn aukioloajoista Turun linnan kotisivuilta tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Teema

Suomen Leijonan ritarikunta 75 vuotta

Suomen Leijonan ritarikunta juhlisti ritarikunnan 75-vuotista toimintaa 12.9.2017.SL 75v juhlaistunto Matti Porre Ritarikunta 11

Lue lisää...
Oskar Pihl kunniamerkkien suunnittelijana

Oskar PihlVuonna 1942 perustetun Suomen Leijonan ritarikunnan kunniamerkit suunnitteli Oskar Pihl (1890–1959).

Lue lisää...

Ajankohtaista