suomibanner

 

Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien kunniamerkkejä annetaan isänmaan palveluksessa ansioituneille kansalaisille tunnustukseksi huomattavista siviili- ja sotilasansioista. Myös ulkomaalaisia voidaan palkita ritarikuntien kunniamerkeillä.

Etu sivuSlide show 230x304 1

SVR ja SL Turun linnassa www2Turun linnaan on avattu uudistettu kunniamerkkinäyttely. Näytteillä on Suomen kattavin kunniamerkkikokoelma.

Esilinnassa sijaitsevassa Historiallisen museon raha- ja mitalikabinetissa kunniamerkkejä on Venäjän vallan loppuajalta 1897 - 1917 ja itsenäisen Suomen tasavallan ajoilta meidän päiviimme saakka.

Venäläinen kunniamerkkikokoelma on turkulaisen konsuli Eric Oscar Wikeströmin kokoama, joka lahjoitettiin museolle vuonna 1969. Suomen kokoelma on Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien hallituksen kokoelma, joka alun perin koottiin omaa kunniamerkkimuseota varten Helsingissä, joka ei kuitenkaan toteutunut. Kokoelma tallennettiin Historialliselle museolle vuonna 1972 ja on täydennetty Vapaudenristin ritarikunnan hallituksen talletuksella.

Kunniamerkit on asetettu esille esimerkillisen havainnollisesti. Ilmi käy esimerkiksi, miten kunniamerkit suhteutuvat toisiinsa omassa arvojärjestyksessään.Ritarikuntalaitoksessa käytössä olleita erikoisempia esineitä ei myöskään olen unohdettu.


Näyttely kuuluu Turun linnan pysyviin näyttelyihin ja on avattu yleisölle toukokuussa 2016. Lisätietoa näyttelyn aukioloajoista Turun linnan kotisivuilta tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Teema

Ansioituneita äitejä palkitaan äitienpäivänä 2017

APV 2013KattelyÄitienpäivänä 2017 tasavallan presidentti palkitsee 33 äitiä tunnustuksena merkittävästä työstä kasvattajana. Nimilista julkaistaan 2.5.2017.

Lue lisää...
Sotiemme veteraaneille veteraanimitaleita

RK TP antaa veteraanimitaleita Suomen vapaaehtoisille Tukholman lähetystö 2017 03 13 kuvaHelenaAndersson LORES

Kansallista veteraanipäivää vietetään 27.4.2017. Tasavallan presidentti palkitsee silloin aiemmin palkitsematta jääneitä sotiemme veteraaneja n.k. veteraanimitalilla, eli Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalilla (SVR M I). Nimilista julkaistiin 11.4.2017.

Lue lisää...