suomibanner

 

Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien kunniamerkkejä annetaan isänmaan palveluksessa ansioituneille kansalaisille tunnustukseksi huomattavista siviili- ja sotilasansioista. Myös ulkomaalaisia voidaan palkita ritarikuntien kunniamerkeillä.

Etu sivuSlide show 230x304 1

AG K museon Kahden Tulen Välissä pilakuvaFyren9 12 1918 281x300Akseli Gallen-Kallelan museon uudessa näyttelyssä Kahden tulen välissä on esillä harvinaista kunniamerkkiaineistoa.

Taiteilijan ensimmäinen luonnos "Suomen Ruusun kunniakunta" joista Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan kunniamerkit kehittyivät, on esillä siihen kuuluvinen kirjeineen, lainattuna Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikunnista. Taival vei Gallen-Kallelan pääesikuntaan piirustustehtäviin ja valtionhoitaja Mannerheimin adjutantiksi.

Gallen-Kallelan kädestä on syntynyt kunniamerkkejä, lippuja ja sotilaspukuja. Tällä ajalla on ollut suuri vaikutus Gallen-Kallelaan liitettyyn mielikuvaan kansallisesta taiteilijasta ja suomalaisen identiteetin rakentajasta.

Kahden tulen välissä on museon Suomi 100 -juhlavuoden aloitusnäyttely, joka pureutuu Akseli Gallen-Kallelan rooliin 1910-luvun taidepolitiikassa ja yhteiskunnallisissa murroksissa.

Näyttely avataan lauantaina 28.1.2017 klo 11. Lisätietoa näyttelystä ja aukioloajoista museon kotisivuilta www.gallen-kallela.fi ja linkistä Kahden tulen välissä.

Teema

Ansioituneita äitejä palkitaan äitienpäivänä 2017

APV 2013KattelyÄitienpäivänä 2017 tasavallan presidentti palkitsee 33 äitiä tunnustuksena merkittävästä työstä kasvattajana. Nimilista julkaistaan 2.5.2017.

Lue lisää...
Sotiemme veteraaneille veteraanimitaleita

RK TP antaa veteraanimitaleita Suomen vapaaehtoisille Tukholman lähetystö 2017 03 13 kuvaHelenaAndersson LORES

Kansallista veteraanipäivää vietetään 27.4.2017. Tasavallan presidentti palkitsee silloin aiemmin palkitsematta jääneitä sotiemme veteraaneja n.k. veteraanimitalilla, eli Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalilla (SVR M I). Nimilista julkaistiin 11.4.2017.

Lue lisää...