suomibanner

 

Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien kunniamerkkejä annetaan isänmaan palveluksessa ansioituneille kansalaisille tunnustukseksi huomattavista siviili- ja sotilasansioista. Myös ulkomaalaisia voidaan palkita ritarikuntien kunniamerkeillä.

Etu sivuSlide show 230x304 1

MM ENTOURAGES 2017 näyttely

Suomi 100 -juhlavuoden aikana kunniamerkit ovat näyttävästi esillä Mannerheim-museon näyttelyssä Entourages Gustaf Mannerheimin elämä ja verkostot. Museo juhlistaa näyttelyllään sitä, että Suomen marsalkka, vapaaherra Gustaf Mannerheimin syntymästä on tänä vuonna kulunut 150 vuotta.

Kuten tunnettua, ylettyi Gustaf Mannerheimin toiminta ja verkostot moniaalle suomalaisen yhteiskunnan historiassa. Tässä näyttelyssä Mannerheimin pitkä elämäntarina uudelleenkerrotaan hänen sosiaalisten suhteittensa kautta. Hänet ympäröidään erilaisilla seurueilla ja saattueilla, seuraajilla ja sielunveljillä. Pääideaksi muodostuu se tosiasia, ettei kukaan, edes kansakunnan kaapin päälle nostettu johtaja, toimi yksin ilman tärkeitä ihmiskontakteja ja laajempien kansanryhmien tukea ja kiinnostusta. Marskia ei siis olisi ilman häntä tukenutta sukuverkostoa, häntä piirittäneitä taiteilijoita, ”hyviä veljiä”, otollisia ajankohtia, uskollisia ystäviä, todellisia tuloksia, symbolisia syntymäpäiviä - eikä myöskään ilman vastustajiaan ja kielteistä kuvaa tai häntä yhä edelleen ympäröivää myyttistä usvaa.

Juhlanäyttelyä varten museon näyttelyhuoneet on uusittu perusteellisesti. Kunniamerkkihuoneessa on Mannerheimmin saamien kunniamerkkien ohella nyt nostettu esille kunniamerkkien käyttöä valaisevia valokuvia ja esineitä, kuten Mannerheimin saaminen eri maiden kunniamerkkien koteloita ja kanto-ohjeita.

Näyttely avataan yleisölle perjantaina 27.1.2017 klo 11. Lisätietoa aukioloajoista museon kotisivuilla www.mannerheim-museo.fi.

Teema

Suomen Leijonan ritarikunta 75 vuotta

Suomen Leijonan ritarikunta juhlisti ritarikunnan 75-vuotista toimintaa 12.9.2017.SL 75v juhlaistunto Matti Porre Ritarikunta 11

Lue lisää...
Oskar Pihl kunniamerkkien suunnittelijana

Oskar PihlVuonna 1942 perustetun Suomen Leijonan ritarikunnan kunniamerkit suunnitteli Oskar Pihl (1890–1959).

Lue lisää...

Ajankohtaista